.
Annemie Struyf
woensdag 1 februari 2023

Annemie Struyf: Dat schrikt velen af”

Ze heeft zelf wel de stap gezet

Wanneer je pas afstudeert van het middelbaar hebben weinig jongeren echt al een idee van wat ze graag willen doen in het leven. Velen moeten nog een paar jaar zoeken en het gebeurt wel eens dat ze pas halverwege de dertig zijn wanneer ze echt hun ding hebben gevonden.

Annemie Struyf was zelf pas 38 toen ze in de journalistiek belandde en er helemaal gelukkig van werd. Zij raadt jongeren aan om rustig om zoek te gaan naar wat ze graag willen doen en niks te overhaasten.

“Mijn advies: stap uit die matige job of dat ongelukkige huwelijk. Maar uit je comfortzone treden is vaak moeilijk. Het schrikt velen af om van nul te beginnen, maar we hebben maar één leven, dus maak keuzes waar je gelukkig van wordt”, klinkt het in Story.

Struyf maakte het allemaal zelf ook al een keertje mee. Na haar scheiding voelde ze zich ontzettend ongelukkig, maar het gaf haar ook nieuwe kansen en bracht haar tot een kantelpunt.

Voor haar job hoeft Annemie in elk geval nog niet te vrezen, ondanks de vele besparingen bij de VRT. “Ik krijg geen signalen dat ik geen televisie meer zou kunnen maken. Ik weet al minder of meer welke programma’s ik de komende drie jaar ga maken. Mijn leeftijd heeft gelukkig ook nog nooit in mijn nadeel gespeeld.”

Bio van Annemie Struyf

Meer Over:

Annemie Struyf