.
News Image

Annemie Struyf: “Het ging er vroeger meer ontspannen aan toe”

Ze moeit zich zo weinig mogelijk

Kleinkinderen, ze zijn heerlijk om te hebben, vraag dat maar aan Annemie Struyf. Zij heeft er twee: Oscar en Jutta. En het mag gezegd worden: ze is een echte verwen-oma.

“Ik wil hen verwennen op vlak van aandacht en ervaringen. Ik zie mezelf in de natuur trekken met de kleinkinderen: tochten maken, in een tent slapen en koken op een vuurtje”, glimlacht ze in ‘Grootouders’ en Dag Allemaal.

Zich moeien met de opvoeding van de kleinkinderen, dat doet Annemie dan weer niet. Er is teveel veranderd de voorbije jaren dat ze het opvoeden gewoon aan de ouders overlaat.

“De opvattingen over voeding en slapen zijn door de jaren heen veel veranderd. Maar ik denk wel dat het er vroeger meer ontspannen aan toeging. Wanneer ik zie hoe jonge koppels worstelen met de combinatie van twee fulltime jobs met crèches waar de vroege en late uren afgeschaft worden… niet evident.”

Maar Annemie weet ook dat haar kinderen niet meteen zitten te wachten op advies van haar. “Moeilijk hoor, al die wijsheid voor mezelf houden.”

Bio van Annemie Struyf

Meer Over:

Annemie Struyf