.
News Image

Annemie Struyf: “Ik neem altijd een tasje met medicatie mee”

Ze neemt altijd haar voorzorgen

Annemie Struyf vertelt aan Humo hoe ze omgaat met het gevaar voor ziektes op reis. “Als je bang bent voor een virus of een parasiet blijf je beter thuis”, vertelt ze.

“In verre landen besef je in wat voor veilige maatschappij wij leven. Als je in België naar de dokter belt word je binnen de vijf minuten geholpen. In verre en afgelegen oorden is dat niet zo”, zegt Annemie.

Ze neemt altijd haar tasje met medicatie mee. Als het echt te link wordt heeft ze ook nog steeds haar satelliettelefoon. Die heeft ze moeten gebruiken in het Evenaarswoud toen ze malaria kreeg. “Die pech kun je altijd hebben”, gaat ze verder.

Voor Annemie is het vooral belangrijk om onze angst te ondervoeden. “Vele mensen sluiten allerhande verzekeringen af voor ze op reis vertrekken. Ik hou mij daar niet mee bezig”, vertelt de programmamaakster.

We zijn volgens Annemie in België te bang geworden: “Misschien moeten we die angst nog eens openbreken door stevig op reis te gaan. Wijk af van je vertrouwde paden”, besluit ze in Humo.

Bio van Annemie Struyf

Meer Over:

Annemie Struyf