.
News Image

Annemie Struyf probeert taboe te doorbreken : “Ik merkte dat er veel onwetendheid en gêne hing”

Het is geen eenvoudig onderwerp

Elke woensdagavond is Annemie Struyf te zien met haar programma ‘Draagmoeders’. Daarin brengt ze het leven van enkele draagmoeders in beeld en probeert ze zo het taboe te doorbreken. “Het riep ook bij mij heel wat ethische vragen op. Een kinderwens is iets heel speciaals. Hover gaat een mens daarvoor? Wat speelt er op emotioneel en biologisch vlak? Ik wou dat allemaal registreren”, verduidelijkt Annemie de keuze voor het programma in Dag Allemaal.

Wil Annemie daarmee draagmoederschap aanmoedigen? “Absoluut niet! Maar ik wil het ook niet veroordelen. Ik ben vanuit een heel grote nieuwsgierigheid vertrokken. Hoe kan je nu het kind dat uit je eigen lichaam komt, afgeven? Dat intrigeert mij geweldig.”

Struyf heeft in ieder geval een antwoord gekregen op een aantal vragen waar ze mee bleef zitten. En hoopt dat mensen die naar het programma kijken, ook gaan begrijpen waarom mensen ervoor kiezen. “”Maar het is veel complexer en kwetsbaarder dan wie dan ook zich kan voorstellen. Je kind afgeven gaat recht tegen de biologie in.”

Bio van Annemie Struyf

Meer Over:

Annemie Struyf