.
Annie Geeraerts
woensdag 7 augustus 2024

Annie Geeraerts: “Ik raakte niet meer op eigen kracht recht” 

Ze werd weggevoerd 

Het is Annie Geeraerts lang gelukt om alleen te blijven wonen in haar huis in Deurne, maar door een val op haar heup, vond haar dochter het toch veiliger om te verhuizen naar een serviceflat. Daar heeft ze ook minder last van de vele trappen die ze vroeger we had.

“Ik was onkruid aan het wieden in de voortuin, toen ik viel. Ik raakte niet meer op eigen kracht recht en een voorbijganger heeft een ambulance gebeld. Mijn dochter vond het niet langer verantwoord dat ik thuis bleef wonen. Tja, mijn vriend Paul is ook niet meer al te goed te been. En mijn dochter kan er niet binnen de vijf minuten staan als er nog eens iets zou gebeuren. Zij voelt zich veel geruster nu wij in een serviceflat wonen”, zegt Annie in Dag Allemaal.

Heel wat ouderen zullen de problemen rond het vinden van een serviceflat zeker herkennen. De vraag is ontzettend groot. Maar Annie had geluk.

“Mijn dochter en schoonzoon zijn toevallig op dit appartement uitgekomen, enkele dagen voor het op de markt zou komen. Het was oorspronkelijk de bedoeling om iets te zoeken in de buurt van Ranst, waar zij wonen, maar daar was enkel plaats in homes.”