.
Anouck Luyten in Lisa - aflevering 31
dinsdag 26 maart 2024

Anouck Luyten: “Die eerste jaren blijven onovertroffen”

Er werden misschien te veel seizoenen gemaakt

Nu de eerste aflevering(en) van ‘Groeien en Bloeien’ op televisie zijn verschenen, hebben veel mensen al de vergelijking gemaakt met ‘FC De Kampioenen’. Toch is het voor de makers en cast niet meteen de bedoeling om dat succesvolle programma te evenaren.

“Het zou pretentieus zijn om te stellen dat we het succes en de impact van 'F.C. De Kampioenen' willen evenaren. We hebben het hier over televisiegeschiedenis, hè, over een rotsblok dat niemand nog kan tillen. Ik ben ook een kind van 'F.C. De Kampioenen', en dus zul je mij nooit meewarig horen doen over die reeks. De eerste seizoenen ken ik zowat uit het hoofd, en ik vind ze nog altijd een voorbeeld van luchtige televisiefictie waarin van alle ingrediënten de juiste dosis is gebruikt: de authentieke personages, de dynamieken, de grappen”, klinkt het bij actrice Anouck Luyten in Humo.

Maar de actrice moet ook toegeven dat er misschien toch wat te veel seizoenen zijn gemaakt. Het werd voor haar allemaal een beetje te veel cartoonesk.

“Maar die eerste jaren blijven voor mij onovertroffen. Als we een béétje kunnen meelopen op dat gebaande pad, als 'Groeien & bloeien' iets kan betekenen voor gezinnen die op zaterdagavond samen in de woonkamer zitten, dan zal ik heel blij zijn.”

Bio van Anouck Luyten

Meer Over:

Anouck Luyten