.
Anouck Luyten in Lisa - aflevering 15 maart 2022
zaterdag 30 maart 2024

Anouck Luyten: “Er is toch niets mooiers dan dat met elkaar kunnen delen”

Zij doet het in elk geval wel

Vroeger was het traditie om met het hele gezin op zaterdagavond in de zetel gezellig televisie te kijken. Nu alles kan worden opgenomen, gestreamd of achter kan worden bekeken, lijkt die traditie een beetje vervaagd te zijn. Je ziet het nog maar weinig gezinnen doen.

Anouck Luyten speelt nu een van de hoofdrollen in de nieuwe komische reeks ‘Groeien en Bloeien’, dat wordt uitgezonden op zaterdagavond.

“Ik weet het: de tijd holt voort. Maar ik hoop toch dat het nog bestaat. Dat er nog momenten zijn waarop niet iedereen naar z'n eigen schermpje zit te staren. Het heeft te maken met m'n eigen herinneringen, natuurlijk. Mijn vader was op zaterdagavond vaak het huis uit: in zijn vrije tijd was hij deejay op bruiloften en andere vrolijke feesten. Maar elke aflevering van 'F.C. De Kampioenen' werd opgenomen op een videocassette, en op zondagochtend keken we daar dan samen naar. Voor mij waren dat momenten met een prachtige laklaag erover: dat gevoel van samenzijn, samen lachen...”, blikt ze terug in Humo.

De actrice vindt het heerlijk om iets te maken zoals een film, serie of theater en op die manier cultuur te kunnen delen met anderen.

“Er is toch niets mooiers dan weten dat je hetzelfde gezien en gehoord hebt, en daar achteraf omstandig over blijven doorbomen? Ik hoop vurig dat die intimiteit blijft bestaan. De koptelefoon is een prima uitvinding, maar dan vooral omdat je 'm ook kunt afzetten.”

Bio van Anouck Luyten

Meer Over:

Anouck Luyten