.
Anouck Luyten
vrijdag 22 maart 2024

Anouck Luyten: “Je ziet er ook vaak dezelfde mensen terugkomen”

De serie is vooral heel herkenbaar

Heel wat Vlamingen hebben ondertussen al gekeken naar de nieuwe komische reeks op VRT 1 ‘Groeien en Bloeien’. De een is erg lovend en enthousiast, terwijl anderen dan toch weer hun bedenkingen hebben.

De reeks speelt zich af in het tuincentrum, een heel herkenbare plek voor heel wat Vlaamse gezinnen. Iets wat ook voor actrice Anouck Luyten herkenbaar is.

“Zondagmiddag, en we weten niet goed wat te doen? Naar het tuincentrum, verdorie, en daar een beetje gaan rondhangen. Je ziet er ook vaak dezelfde mensen. In 'Groeien & bloeien' zitten die vaste klanten ook - mensen die het tuincentrum echt als het verlengde van hun woonkamer zien. Eigenlijk voelen ze zich als een deeltje van de familie, ook al lopen ze strikt genomen vooral in de weg. Ja, de reeks speelt in een voor mij heel herkenbare arena”, zegt Luyten in Humo.

Wat we ook zien opduiken in de reeks is ‘Voortuinbingo’, een spelletje dat het gezin Versmissen speelt wanneer ze in de auto zitten.

“Da's een variant op het bekende spelletje waarbij kinderen op de achterbank een gele auto proberen te spotten: zodra iemand eentje ziet, mag die het andere kind meppen. Vader Versmissen heeft een variant op het spel bedacht met typische voortuinornamenten. Je weet wel: de tuinkabouters, de stenen engelen, de trollenbeeldjes...”

Bio van Anouck Luyten

Meer Over:

Anouck Luyten