.
Arnout Hauben
vrijdag 24 mei 2024

Arnout Hauben: “Mijn omgeving herkent mij wel” 

Hij is zoals hij is 

Als er iets is waar Arnout Hauben in uitblinkt, dan is dat in het maken van slow tv. Voor hem geen shows vol glitter en glamour, maar wel programma’s zoals ‘Dwars Door De Lage Landen’. Die zijn hem op het lijf geschreven.

“Vertraging en verdieping, daar kies ik graag voor. Da's voor mij de ideale manier om mijn boodschap te verpakken. Ik geniet daarbij vooral van de ontmoetingen tijdens het stappen. Een hippe, snelle studioshow met danseressen en pluimen is niks voor mij. Geef mij maar de luwte en de stilte van een wijds landschap met mensen die ik toevallig tegenkom. Ik maak graag eerlijke televisie en vind het mooie in het gewone. Het is de manier waarop ik in het leven en de wereld sta”, zegt hij in Primo.

Arnout lijkt altijd blij en gelukkig te zijn, en is dat ook. Al wordt op televisie nog altijd alles een beetje uitvergroot.

“Maar ik denk wel dat mijn omgeving me herkent in de man die ze op het scherm zien. Wellicht zien ze de betere versie van mezelf, maar ik zet zeker geen typetje neer. De kijker zou het trouwens snel voelen als ik me anders zou voordoen. Allicht zal ik ook vervelende kanten hebben, maar die zijn minder interessant om op tv te tonen.”