.
Arnout Hauben
maandag 20 mei 2024

Arnout Hauben: “Toen was de trein vertrokken” 

Hij had het gevonden 

Arnout Hauben is een van de succesvolste programmamakers van de openbare omroep. Wat hij ook maakt, het lijkt altijd een succes te worden. De verwachtingen voor het tweede seizoen van ‘Dwars Door De Lage Landen’ zijn dan ook hoog gespannen.

Arnout wist vroeger niet meteen wat hij wilde gaan doen met zijn latere leven. Hij was een erg wispelturige leerling met niet altijd even goede resultaten.

“Maar ik had wel een grote interesse in geschiedenis. Dat was mijn sterkste vak. Uiteindelijk belandde ik op de filmschool van Brussel en studeerde af in de glorieperiode van Woestijnvis. Ik kreeg de kans er te gaan werken en de trein was vertrokken”, zegt hij in Primo.

Toen Arnout bij Woestijnvis terecht kwam, was dat tijdens de hoogdagen van VTM en waren vooral shows met veel glitter en glamour erg populair. Maar dat was toch minder zijn ding.

“Ik zag mezelf eerder met wandelschoenen op het terrein. Het was geen toeval dat 'Weg naar Compostela' mijn eerste programma was. Daarvoor was ik al enkele jaren achter de schermen op pad met Kris en Yves.”