.
Aster Nzeyimana
zaterdag 25 februari 2023

Aster Nzeyimana is heel duidelijk: “Ik ga mezelf niet veranderen”

Extravagante kledingstijl die opvalt

Aster Nzeyimana en Siska Schoeters staan zij aan zij als presentatoren in het nieuwe programma ‘The Greatest Dancer”. Hij wordt door de meesten vooral gekoppeld aan sport omdat hij gekend is als sportanker bij Eén.

Hij hoopt dan ook dat de kijkers hem toch los van sport zullen kunnen zien. “Voor mij voelt het alleszins heel natuurlijk aan. Vorig jaar heb ik ook al minder het sportnieuws voorgelezen in Het Journaal”, geeft Aster mee aan Story.

Van enkele oudere coryfeeën op de werkvloer mag hij het niet zeggen maar voor hem is sport nog altijd ontspanning en entertainment. “Ik benader het zeker professioneel, maar laten we ons vooral amuseren”, aldus Aster.

Vooral ook de outfits van Aster springen in het oog. Voor hem geen klassiek maatpak maar een iets extravagantere kledingstijl.

Of dit mocht van de VRT-bazen? “Daarvoor hebben ze mij net gekozen. Ze weten wie ik ben, ik ga mezelf niet veranderen. Maar het is wel een feit dat ik me voor ­ ‘The Greatest Dancer iets extravaganter kleed dan voor Extra Time. Dat zou daar enkel maar afleiden”, bekent Aster aan Story.