.
News Image

Astrid Stockman: “Dat was het enige wat mij gelukkig maakte”

Ze koos voor de muziek

Een carrière als professioneel zangeres, het is geen evidente en zeker job en je moet heel erg knokken om iets mee te bereiken. Maar dat was voor Astrid Stockman geen probleem.

“In het middelbaar heb ik wetenschappen-wiskunde gestudeerd. Burgerlijk ingenieur worden was een optie, maar de muziek was eigenlijk het enige dat mij echt gelukkig maakte. Voor die wetenschappen moest ik moeite doen, terwijl de muziek als het ware vanzelf ging”, zegt Astrid in Primo.

Op haar zeventiende trok Stockman naar het conservatorium. “Ik heb ingangsexamen gedaan aan het Lemmensinstituut in Leuven en behaalde een heel mooi resultaat. Omdat de lessen daar drie weken vroeger begonnen dan aan de universiteit, waar ik dus misschien voor ingenieur zou gaan studeren, ben ik er maag gewoon aan begonnen.”

Astrid droomde dan wel van een carrière als zangeres, maar ze probeerde toch vooral met haar beide voeten op de grond te blijven en geen grootste dromen te koesteren. Ze droomde ook niet meteen van het podium, maar wel om les te geven.

“Ik wou gewoon van muziek mijn broodwinning maken, aan meer dacht ik niet. Nog tijdens mijn studies kreeg ik echter mijn eerst rol. En de bal is blijven rollen. Van het één kwam uiteindelijk het ander.”

Bio van Astrid Stockman

Meer Over:

Astrid Stockman