.
Axel Daeseleire
donderdag 14 maart 2024

Axel Daeseleire: “Je wil daar niet mee uitpakken”

Hij hield het verborgen

Axel Daeseleire heeft het lang verborgen gehouden dat hij regelmatig naar een therapeut ging. Dat hij daar nooit over sprak, had vooral met zelfbescherming te maken en niet uit ijdelheid zoals sommige mensen beweerden.

“Ik ben naar hem gegaan omdat ik met een aantal zaken worstelde, het lijkt me niet abnormaal dat je daar niet mee uitpakt op een moment dat je kwetsbaar bent. Ik moest het eerst zelf verwerken. Ik wil er niet te diep op ingaan, maar ik zat met een acuut verdriet dat ik niet kon plaatsen, en dat lichte trauma's uit het verleden naar de oppervlakte had gebracht”, vertelt Daeseleire in Humo.

Iedereen kent Axel natuurlijk als presentator en acteur, maar hij is ook schilder. Af en toe kruipt hij achter zijn schildersezel en maakt hij een schilderij. Behalve tijdens de pandemie, dan heeft hij niks op doek gezet.

“Terwijl dat het gedroomde moment was. Ik heb blijkbaar input van de buitenwereld nodig. Ik ben wel een eenzaat, maar ik moet geregeld sociaal contact tanken. Als dat wegvalt, blokkeert er iets in mij.”

Bio van Axel Daeseleire

Meer Over:

Axel Daeseleire