.
News Image

Axel Hirsoux: “binnen vijf jaar ben je dood”

Axel Hirsoux kreeg doodvonnis.


Axel Hirsoux veroverde onze harten in 2014 toen hij voor ons land naar het Eurovisiesongfestival werd gestuurd met het prachtige nummer “Mother”. Maar nadien ging het bergaf met Axel Hirsoux. Hij verloor zijn stem en kreeg te horen dat hij nog maar vijf jaar te leven had…



Axel Hirsoux raakte op het Eurovisiesongfestival niet door de halve finale maar toch leek er een mooie carrière in te zitten. Met “Mother” won hij de Radio 2 Zomerhit maar nadien doken er stemproblemen op. En dat was nog maar het begin. Axel Hirsoux beseft als geen ander dat hij toen de kans heeft gemist om zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival te verzilveren. Hij verloor niet alleen zijn stem, maar ook zijn platencontract. Met “Etre aimé” heeft Axel Hirsoux een nieuwe single klaar waarmee hij opnieuw de Vlaamse hitlijsten hoopt te bestormen, maar in Dag Allemaal komt de zanger nog eens terug op een echt scharniermoment in zijn leven. Het moment waarop hij te horen kreeg dat hij amper vijf jaar te leven had…



180 kilo woog Axel Hirsoux. Een gewicht dat er kwam door een genetische aanleg, een astmabehandeling met cortisone “maar natuurlijk ook door veel te eten”, geeft Axel Hirsoux toe in Dag Allemaal. En toen viel het verdict. De dokter drukte hem met de neus op de feiten: “Als je zo doorgaat en we doen niks, dan ben je binnen dit en vijf jaar dood.” Een harde klap met slechts één oplossing.



Axel Hirsoux onderging een maagverkleining en verloor maar liefst 60 kilo. “Da’s een ganse mens, hè!” verduidelijk de zanger in Dag Allemaal. Maar de operatie was een groot succes. Axel Hirsoux voelt zich veel beter. Hij gaat sporten, heeft meer zelfvertrouwen, en voelt zich nóg gelukkiger. Want echt ongelukkig heeft de zanger zich nooit gevoeld. Hij heeft ook nooit problemen gehad met zijn uiterlijk, anders was hij natuurlijk nooit op een podium gekropen. Toch wil hij de criticasters iets duidelijk maken. “Mensen moeten begrijpen dat dik zijn geen keuze is, maar een ziekte. Het is een gevecht tegen mezelf, al heel mijn leven. En ik heb het eindelijk gewonnen!” klinkt het bij Axel Hirsoux in Dag Allemaal.



Toch geeft Axel Hirsoux toe dat het een tijdje heeft geduurd voor hij zijn nieuwe ‘ik’ kon aanvaarden. In zijn hoofd is hij lang dik gebleven, maar begeleiding door een psycholoog heeft hem goed geholpen om te beseffen dat hij nog steeds de Axel Hirsoux is die in 2014 Eurosong won, “enkel de verpakking is veranderd.”


Bio van Axel Hirsoux

Meer Over:

Axel Hirsoux