.
News Image

Axelle Red dit najaar op tournee met Electro Acoustic Tour

Axelle Red gaat weer op tournee.


Na 'Rouge Ardent’ en het akoestische album 'Acoustic’, stelde Axelle Red vorig jaar haar meest recente album 'Exil’ voor in zalen als Ancienne Belgique, De Roma, Handelsbeurs, Flagey, Kursaal, Reflektor, etc.


Voor het album 'Exil’ trok Axelle naar Memphis, Nashville en Los Angeles. Het is Los Angeles dat een nieuwe adem bracht. In Laurel Canyon werkte ze samen met Dave Stewart, maar ook met producers die sinds een decennium de charts domineren.


Op 'Exil’ staan grote namen zij aan zij met die van Axelle. Met twee ervan heeft ze een gemeenschappelijk verleden: Albert Hammond en Shelly Peiken schreven exact 25 jaar geleden mee aan één van haar grootste successen op haar debuutplaat, de klassieker 'Sensualité’. Hammond, auteur van een dertigtal wereldhits waarvoor o.a. Whitney Houston en Tina Turner hem eeuwig dankbaar zijn, had ze al eerder teruggezien - ze delen namelijk de credits voor enkele nummers op 'Rouge Ardent’.


In februari werd haar gloednieuwe single 'D’autres Que Nous (14 Bd Saint-Michel)’, die ze samen met de Franse zanger Ycare opnam, uitgebracht in België. De single werd in Frankrijk al lovend onthaald door de Franse radiostations als RTL, Chérie FM, RFM en RTL2.


Axelles tomeloze liefde voor muziek, passie voor het leven en altruïstische inzet voor een betere wereld liggen aan de basis van al haar activiteiten. Ze verkocht 5 miljoen albums, schreef vele songs die een soundtrack voor het leven vormen zoals 'Parce que c’est toi’, 'Rester Femme’, 'Ma Prière’ en 'Rouge Ardent’, zong samen met Youssou N’Dour voor de opening van de Wereldbeker Voetbal, had één van de grootste Franse hits aller tijden in duet met de Franse iconische artiest Renaud, reisde gedurende 20 jaar naar door oorlogsgeweld en armoede geteisterde gebieden als Ambassadrice voor Unicef, is Ambassadrice voor Handicap International, kreeg in Frankrijk de hoogste artistieke onderscheiding als Chevalier des Arts et des Lettres en kreeg een Eredoctoraat van Universiteit Hasselt.



Dit najaar tourt ze opnieuw in Belgische en Franse zalen met haar nieuwe 'Electro Acoustic Tour’, samen met haar fantastische muzikanten Dominique Vantomme, Wigbert Van Lierde en Simon LeSaint, in een onverwachte combinatie van de elektronische invloeden van het album 'Exil’ en akoestische instrumenten. Zo komt Axelle onder andere naar Puurs, Aalst, Kortrijk, Tongeren, Zaventem, Roeselare, Ieper, Turnhout, Maasmechelen, Lier, Beringen, Blankenberge en Vilvoorde.