.
News Image

Baanbrekende proef in Het Lichaam van Coppens

Het Lichaam van Coppens zwemt tussen de haaien...
Dit seizoen is nóg straffer dan de vorige”, durven de broers zeggen over het derde seizoen van Het Lichaam van Coppens. In de vierde aflevering op donderdag 24 september 2015 ziet de kijker waarom de broers recht van spreken hebben. Niet alleen gaan Staf en Mathias voor een hagelkanon staan om te testen of je letterlijk van je sokken geblazen kan worden. Ze testen ook hoe snel de temperatuur in een wagen stijgt én ze duiken met hun eigen bloedstaal tussen de haaien voor een van de gevaarlijkste en vooral meest baanbrekende proeven van Het Lichaam van Coppens ooit.

KOMEN HAAIEN AF OP MENSENBLOED?
Staf: “Ik heb al veel met wilde dieren gefilmd, maar dit was wel heel bijzonder. Nog steeds zie ik die haaienblik voor mij.”
Televisiemaker Tim Van Aelst heeft een haaienfobie. Toen hij als kind op veel te jonge leeftijd naar Jaws had gekeken, durfde hij nadien de zee niet meer in. Zijn angst is nooit meer weggegaan. In deze aflevering vraagt hij de broers hoogstpersoonlijk of ze kunnen onderzoeken of haaien op mensenbloed afkomen. Een baanbrekende test die weinigen hen voordeden in de geschiedenis van de wetenschap. Nooit eerder doken twee volwassen mensen onderwater om hun eigen bloed te laten lopen in het bijzijn van wilde haaien. Geen enkele expert kon met zekerheid voorspellen hoe de haaien zouden reageren op het bloed. Met een klein hartje doken Staf en Mathias het heldere zeewater van de Bahama’s in om het aan den lijve te ondervinden.

KAN JE LETTERLIJK VAN JE SOKKEN GEBLAZEN WORDEN?
Kan je ‘letterlijk’ van je sokken geblazen worden? Dat testen de broers uit met een vortexkanon. Normaal gezien worden deze krachtige luchtkanonnen gebruikt om het onweer op afstand te houden en zijn ze niet geschikt om op mensen te richten… maar Staf en Mathias willen antwoord. Nadat ze hun eigen mini-vortexkanon hebben uitgetest in de studio, trekken ze naar Hamme om voor een groot hagelkanon te gaan staan.

HOE SNEL STIJGT DE TEMPERATUUR IN EEN AUTO?
Huisdieren of nog erger, kleine kinderen die vergeten worden in de auto: helaas is het triestig nieuws dat iedere zomer terugkeert. Om aan den lijve te ondervinden hoe snel de temperatuur levensgevaarlijk stijgt in een auto, kruipen de broers op één van de heeste dagen van het jaar samen in een wagen onder de blakke zon.

Het Lichaam van Coppens, donderdag 24 september om 20.35 op VTM.

Bio van Staf Coppens en Mathias Coppens