.
Barbara Dex
maandag 22 april 2024

Barbara Dex: “Er komen wat vrouwenkwaaltjes bij”

Maar ze voelt zich goed

Barbara Dex wordt door velen nog altijd gezien als een van de strafste zangeressen van ons land. Samen met Andrea Croonenberghs en Els Dottermans staat ze regelmatig op het podium. In Het Laatste Nieuws vertelt ze over hoe ze de twee dames heeft leren kennen.

“Andrea ken ik uit de periode van Windkracht 10, waarin zij een hoofdrol had. Mij werd gevraagd om de soundtrack in te zingen. Els leerde ik kennen op een verjaardagsfeestje van Lucas Van den Eynde. Ze kwam naar mij en zei: 'Ik vind jou een fantastische zangeres, ik wil graag het podium eens met je delen.' Een paar jaar later - met onze tour - was het dus zover.”

Met haar vijftig jaar is Barbara de jongste van de drie. Maar ze moet toegeven dat ze het er toch moeilijk mee had om vijftig te worden.

“Puur omwille van dat getalleke. Maar op zich is het een jaar als een ander. Ik ben gelukkig, ik voel me goed. Oké, er komen wat vrouwenkwaaltjes bij, maar ik zit goed in mijn vel. Ik kan nog altijd hard werken en daarnaast genieten van mijn gezin.”