.
Barbara Sarafian in Stukken Van Mensen
donderdag 3 november 2022

Barbara Sarafian: “Ik mag ‘ouder’ worden”

Ze ziet zichzelf anders dan ze is

Een vrouw die zelfzeker is en zelfvertrouwen uitstraalt, we kunnen ons inbeelden dat mannen hier ontzettend van houden. Wie op dit moment iets minder zeker is van zichzelf is actrice Barbara Sarafian.

Al hoopt ze niet om die onzekerheid van zich af te schudden. Zonder onzekerheid kan ze niet leven. “Anders ga ik nooit nog onderzoeken. Onzekerheid is mijn linkerschoen en mijn rechterschoen is vertrouwen. Mensen zien onzekerheid als een vloek, maar het is het vruchtbaarste wat je hebt”, zegt Barbara in Het Laatste Nieuws.

Barbara mag dan al meer dan 50 jaar zijn, ze ziet er nog altijd bijzonder goed uit. Ook al schrikt ze heel vaak van zichzelf als ze in de spiegel kijkt.

“Ik zie mezelf als veel exotischer dan hoe ik er in werkelijkheid uitzie. Mijn interne leefwereld is kleurrijker dan mijn uiterlijk. Ik ben zeer introvert. Mijn binnenkant telt, mijn uiterlijk vormt mijn identiteit niet.”

Sarafian herkent veel van haar ouders in zichzelf. Zo heeft de onder andere de scheve neus van haar vader en de blik van haar moeder. “Met het verouderen worden je ogen kleiner. Je moet die sprankel meer en meer uit jezelf halen, terwijl het leven je net aan het platdrukken is. En dus moet je loslaten en denken: ik ‘mag’ ouder worden.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Barbara Sarafian

Meer Over:

Barbara Sarafian