.
Barbara Sarafian
donderdag 19 september 2024 18:00

Barbara Sarafian: “Ik wist hoe ik in elkaar zat”

Maar was dat ook zo?

Nu haar zoon Julian het huis bijna verlaat, wilde Barbara Sarafian opnieuw jongeren om haar heen. En hoe kan dat beter dan door kotmadam te worden. Ze houdt dan wel van de rust, maar ze lijkt ook moeilijk zonder het zorgzame te kunnen.

“Is dit mijn midlifecrisis? Even vaak heb ik gedacht: wat heb ik mezelf aangedaan? Met zovelen onder één dak, voor iemand die zo graag alleen is zoals ik? Maar de energie die ik kreeg van die studenten, was zo schoon. Die gasten voelden meteen dat ik het beste met hen voorhad. Er was vertrouwen. Daarna groeide de liefde. Dankzij hen keek ik ook terug naar mezelf als twintigjarige”, zegt Barbara in Het Laatste Nieuws.

Barbara laat zich nu omringen door allemaal mensen van rond de 20. Dat doet haar al eens terugdenken aan haar twintigerjaren.

“Ook ik nam mezelf au sérieux. Ik wist zogezegd wat ik nodig had en hoe ik in elkaar zat. Not! Ik was geen goede student: de banken van de unief waren niks voor mij. Mijn moeder had gezegd: 'Doe maar kunstgeschiedenis en oudheidkunde, heel interessant, en daar kan je gans je leven iets mee.' Wellicht had ze gelijk, maar ik heb die studies nooit afgemaakt. Het kriebelde te hard om te gaan spelen. Toneelschool lag me wél."