.
Barbara Sarafian
dinsdag 27 augustus 2024

Barbara Sarafian: “Je moet mijn kop gerust laten”

Eerlijk communiceren

Het was niet meteen een naam die we in de najaarsprogrammatie van VTM hadden verwachten, maar toch zal Barbara Sarafian mee kleur geven aan het najaar van VTM. Dat doet ze met haar programma ‘Kotmadam Sarafian’.

Een jaar lang geeft Barbara een onderkomen aan 7 studenten en speelde ze voor kotmadam. De regels: ‘Wees eerlijk, maak er geen zwijnenstal van en hou uw manieren.’ 10 maanden lang deelde de actrice lief en leed met de jongen.

“En dat voor iemand die graag alleen is. Er zijn momenten geweest dat ik zei: 'Mannekes, vanavond moet je even mijn kop gerust laten, breng mijn eten maar naar boven.' Dat deden ze, ja. Maar omgekeerd ook. Vanaf dag één heb ik duidelijk gemaakt: we gaan eerlijk communiceren, dat is de enige taal die ik hier wil spreken. Ik heb niets weggestoken van vermoeidheid, humeur of ongeduld. De studenten ook niet”, klikt het in Het Nieuwsblad.

Streng vond Barbara zichzelf niet, maar ze heeft wel een grens moeten trekken. De studenten moesten hun manieren houden.

“Ruim de ­tafel op, schuif de stoelen er­onder: ik heb daar een punt van gemaakt en ik ben dat blijven doen. Maar als de afwas nog maar eens bleef staan, ging ik daar niet over zeuren. Want zo'n afwas die onaangeroerd blijft, is een symptoom van iets dieperliggends.”

Bio van Barbara Sarafian

Meer Over:

Barbara Sarafian