.
Barbara Sarafian
maandag 7 november 2022

Barbara Sarafian nog steeds verdrietig: “Dat gaat nooit over”

Haar moeder overleed 12 jaar geleden

Speciaal voor de nieuwe Vlaamse film ‘Zillion’ moet Barbara een personage spelen met kanker. Iets wat ze zelf van dichtbij heeft meegemaakt bij haar eigen mama. Maar het maakt het niet meteen moeilijker om zo’n rol te spelen.

“In een ziekenhuisbed liggen aan de beademing: dat is geen grote acteerprestatie, maar het beeld is er pal op. Ik heb gelukkig ook een zekere luciditeit die zegt; ‘jaja, maar dat in mijn leven niet.”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

Maar voor Barbara is er weinig toeval, dat deze rol net nu op haar pad komt. “Na mijn eerste visie dacht ik: deze rol was onvermijdelijk. Ik heb ooit een vrouw in een rolstoel gespeeld, net op het moment dat mijn moeder in een rolstoel was beland.”

En daar sprak ze ook met haar moeder over. “Ik heb haar toen gevraagd: waarom dansen wij samen op de curve van de synchroniciteit? Dat is een zielsverbintenis. IK zie daar de schoonheid wel van in.”

Barbara verloor haar moeder uiteindelijk al twaalf jaar geleden. “Het gemis gaat ook niet over. Het komt soms heftiger terug met periodes. Rouw kan je niet onder de mat vegen. Natuurlijk moet je soms heel efficiënt de knop omdraaien en maken dat je praktisch kan werken. Je kan niet constant vervuld zijn van verdriet.”

Bio van Barbara Sarafian

Meer Over:

Barbara Sarafian