.
Bart Appeltans
vrijdag 1 maart 2024

Bart Appeltans: “Dan pas komt je tot een afgewerkt project”

Anders niet

Een job als architect is volgens Bart Appeltans niet te onderschatten. Hij ervaart veel stress en is zelf heel perfectionistisch. Die combinatie is niet altijd heel makkelijk, maar hij houdt van zijn job en doet het nog altijd met veel passie.

“Je komt pas tot een afgewerkt project als je met tientallen aannemers en arbeiders succesvol samenwerkt op een werf. Dus je moet goed duidelijk kunnen maken wat je verwacht, ook qua timing, budgetten en noem maar op. Soms vind ik dat zwaar. Zeker omdat ik eerder een dromer ben, een ontwerper, een creatieveling, iemand die dingen bedenkt. Daar ben ik goed en snel in, daarin ligt mijn sterkte”, zegt hij in De Morgen.

Bart heeft al ondervonden dat perfectionisme ook een heuse valkuil kan zijn, zeker in combinatie met het vele televisiewerk dat hij nu mag doen.

“Op een bepaald moment besef je dat je afstand moet leren nemen en verantwoordelijkheden aan anderen moet overlaten. Ik kan nu al wat makkelijker loslaten dan vroeger, maar het is een leerschool geweest."

Bio van Bart Appeltans

Meer Over:

Bart Appeltans