.
Bart Appeltans
zaterdag 16 maart 2024

Bart Appeltans: “Hebben we wel de juiste beslissing gemaakt”

Het was geen makkelijke keuze

Toen de broer van Bart Appeltans kinderen kreeg, ging het bij Bart Appeltans ook kriebelen voor kleine kindjes. Maar je moet er natuurlijk tijd voor kunnen maken. Ook als homokoppel is het niet makkelijk om kinderen te krijgen.

“Adoptie is een jarenlange lijdensweg. Als je daar op je 35ste aan begint, mag je blij zijn als je op je 50ste een kind hebt. En dat zagen we niet zitten. We kenden ook een heterokoppel dat na zes jaar de stekker eruit had getrokken, omdat het maar niet lukte. Ook pleegouderschap hebben we onderzocht. Maar dat voelde voor ons op dat moment niet juist. Dus we hebben dat idee opgeborgen”, zegt Appeltans in De Morgen.

Die kinderwens hebben Bart en zijn man opgeborgen. Maar toch rijst nog af en toe de vraag of ze wel de juiste beslissing hebben genomen.

“Dan vraag ik me af of we de juiste beslissing hebben gemaakt. Je kunt toch iets betekenen voor een kind, je kunt het een mooie en veilige omgeving bieden. Moet ik toch niet mijn leven helemaal omgooien en er toch nog voor gaan?”

Bio van Bart Appeltans

Meer Over:

Bart Appeltans