.
Bart Appeltans
donderdag 10 oktober 2024

Bart Appeltans: “Ik weet goed genoeg wat het is”

Het is niet niks

We kennen Bart Appeltans natuurlijk uit ‘Blind Gekocht’ en ‘De Verraders’, maar ook in ‘Huis Gemaakt’ mocht hij als jury zijn intrede doen. Maar wat maakt hem net zo’n goed jurylid?

“Ik heb bijna twintig jaar ervaring in het vak. Een van mijn sterktes als ontwerper is dat ik me heel goed kan inleven in verschillende sferen. Ik kan verschillende soorten en stijlen interieur appreciëren en ik weet goed hoe je die sfeer kan creëren. Ik heb ook acht jaar lesgegeven in een architectuuropleiding, dus ik ben het al gewend om studenten te begeleiden bij hun ontwerp”, zegt hij in Flair.

Een totaalrenovatie van een huis wordt vaak gezien als een stevige relatietest. Maar Bart deinst er niet voor terug. Hij heeft samen met zijn partner al drie projecten afgerond.

“We transformeerden zelf ons appartement, stripten vervolgens volledig onze eigen woning en verbouwden daarna een klein huisje in de Ardennen. Ik weet heel goed wat het is om met je vuile kleren en werkhandschoenen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op de werf te staan.”

Bio van Bart Appeltans

Meer Over:

Bart Appeltans