.
Bart Appeltans
dinsdag 31 oktober 2023

Bart Appeltans: “Ze wisten dat ik die uitdaging zou aangaan”

Hij zat helemaal in zijn rol

‘De Verraders’ is weer een groot kijkcijfer succes bij VTM. Iedereen volgt maar wat graag de avonturen van enkele BV’s in een kasteel in Frankrijk die op zoek zijn naar de verraders in hun midden.

Voor de BV’s vertrokken, hebben ze zich allemaal natuurlijk wel afgevraagd of ze in die rol van verrader zouden kunnen kruipen. Ook Bart Appeltans, hij is één van de drie originele verraders.

“Ik denk dat ik beide rollen had kunnen spelen, maar de programmamakers wisten dat ik de uitdaging zou aangaan als ze mij die gaven. Oké, als je die hand op je schouder voelt, denk je: 'Shit, wat gaan we nu doen?' Maar ik kan gelukkig vrij goed mijn emoties onder controle houden”, klinkt het in Dag Allemaal.

Bart is voor velen iemand die altijd heel vriendelijk is, behulpzaam en altijd goed gezind. Een groot contrast met een verrader natuurlijk.

“Het is maar een spel, hé. En ik ben dicht bij mezelf gebleven, vind ik. Zo grappig dat ze ons drie eruit pikten: het engelachtige K3-meisje, Kabouter Plop en ik. Wat 'n trio! Het was leuk om eens tegen m'n imago van naïeve Limburger in te gaan. Je speelt een rol. Als tiener heb ik 'n jaar toneelles gevolgd, en die leerkracht zei tegen mij: 'Jij hebt dat wel in je, je kunnen inleven in een heel ander personage.”

Bio van Bart Appeltans