.
News Image

Bart De Pauw bereidt zich voor op het proces van 12 miljoen

Wie wint de strijd

Het was weer eventjes stil rond Bart De Pauw. In september begint ‘het proces van 12 miljoen’ en zal Bart er alles aan doen om zijn gelijk te halen tegen VRT. Hij vindt dat de samenwerking onterecht werd beëindigd.

In november vorig jaar krijg Bart zijn vonnis al voor de correctionele rechtbank en hij kwam er al bij al nog goed vanaf. Toch zag Bart de veroordeling destijds als een grote teleurstelling. Maar hij ging niet in beroep.

Bart legde zijn focus liever op de nieuwe zaak die er zit aan te komen. Ondanks dat de uitkomst niet veel verschil meer zal maken voor zijn carrière. Die carrière is jammer genoeg al voorbij sinds 2017, toen VRT de samenwerking stopzette.

En dat zou dus volgens De Pauw volledig onterecht zijn geweest. Bart eist 12 miljoen euro schadevergoeding. Die 12 miljoen vertegenwoordigt de inkomsten die Bart heeft misgelopen door op een onterechte basis te zijn ontslagen bij de publieke omroep.

Bart en zijn advocaat zijn zeker van hun stuk, zo bleek vorig jaar. Ze stuurden toen een deurwaarder naar de Reyerslaan, om betaling van dat geld te vragen. Een juridisch steekspel uiteraard, wat nu dus zal uitdraaien op een ongetwijfeld bitse strijd in de Brusselse rechtbank, schrijft Dag Allemaal.

Bio van Bart De Pauw

Meer Over:

Bart De Pauw