.
Bart De Pauw
maandag 29 april 2024

Bart De Pauw: “Ik ben daarmee moeten stoppen”

Hij is in de fout gegaan

Over Bart De Pauw zijn al veel dingen gezegd en geschreven. Maar zelf heeft hij sinds de beschuldigingen nooit echt zijn verhaal kunnen doen. Zo vinden veel mensen dat hij zich vroeger had moeten verontschuldigen bij de slachtoffers.

“Ik heb eerst in kaart moeten brengen: wat heb ik gedaan? Om vervolgens te onderzoeken: waarom deed ik dat? Waarom had ik die behoefte om zo graag gezien te worden door vrouwen? Om een leegte op te vullen, weet ik nu. Ik was te hard op mezelf gericht. Altijd maar ik, ik, ik. Ik volg therapie, in het begin liep ik daar over van de uitlegdwang. Altijd maar context geven. Verzachtende omstandigheden. Ik ben daarmee moeten stoppen, omdat ik anders niet kon kijken naar wat ik wél gedaan had”, zegt Bart in Het Laatste Nieuws.

Pas nadien voelde Bart zich klaar voor verontschuldigingen. Maar hij wist alleen niet hoe hij een allesomvattend excuus kon geven voor zaken die zo verschillend waren.

“Het contact met elk van die vrouwen was anders. Sommigen zeiden nee. Anderen lieten het zich welgevallen - of dat dacht ik toch. Maar het doet er niet toe, het enige wat ertoe doet: ik bén in de fout gegaan. Ik héb vervelende berichten gestuurd en ik heb daar spijt van.”

Bio van Bart De Pauw

Meer Over:

Bart De Pauw