.
Bart De Pauw
zondag 5 mei 2024

Bart De Pauw: “Ik wilde dat het voor altijd stopte”

Hij zag maar één uitweg

Bart De Pauw heeft natuurlijk dingen gedaan die niet door de beugel konden. Daarvoor is hij ook gestraft en de grootste straf is misschien wel dat hij nooit nog iets voor televisie zal kunnen doen.

Maar de gewezen presentator heeft diep gezeten, heel diep zelfs. Er verschenen zelfs berichten over een zelfmoordpoging die hij zou ondernomen hebben.

“Ik wilde dat het voor altijd stopte. Die ene nacht, om half drie, leek dat dé oplossing. Nu denk ik natuurlijk: 'Hoe stom, waarom doe je zoiets?' Maar om half drie 's nachts, als je helemaal op bent, zie je dat niet. Dan wil je gewoon dat het stopt. Het was, denk ik, heel impulsief, maar ik wilde het wel. Ik heb zelfs brieven nagelaten”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Het is niet bij één poging gebleven, maar nadien volgden er nog 2. Gelukkig waren er ook veel mensen die Bart al die tijd bleven steunen.

“Een select groepje vrienden is blijven polsen hoe het met me ging. Ik herinner mij in de beginperiode bijvoorbeeld de vriendinnen van Inès, die hier eten kwamen klaarmaken en wat over onze rug kwamen wrijven. Of Jan Verheyen die zei: 'Het is niet tof wat je gedaan hebt, maar je blijft wel mijn vriend.' Maar er waren ook anderen die geen kleur durfden te bekennen.”

Bio van Bart De Pauw

Meer Over:

Bart De Pauw