.
Bart De Pauw
vrijdag 26 april 2024

Bart De Pauw: “Ik wilde een programma maken rond dat onderwerp”

Maar het komt er voorlopig nog niet

Bart De Pauw blijft elke dag hopen dat de hele heisa rond hem op een dag stopt. Hij heeft zijn straf aanvaard en vindt het mooi geweest. Ook toen de documentaire rond hem onlangs opnieuw werd uitgezonden op Canvas, vroeg hij zich af waarom dat nog nodig was.

Hij stelde voor aan Frederik Delaplace of het niet beter was om iets te maken rond grensoverschrijdend gedrag, in plaats van de documentaire opnieuw uit te zenden.

“Ik was daar trouwens al mee bezig. Ik ging gesprekken hebben met vrouwen, om zo het maatschappelijk debat aan te zwengelen. Ik heb in augustus van vorig jaar gevraagd aan Tess Uytterhoeven of ze wilde meewerken, dat wilde ze niet. Ik had gehoopt op een paar van de dames, maar ook dat is niet gelukt, er staat een Chinese Muur tussen ons. Ik heb in de plaats dan een aantal andere bekende vrouwen gecontacteerd - nee, ik noem ze niet - met wie ik het soort gesprekken wilde voeren dat ik de afgelopen jaren met m'n dochters heb gehad.”

De dochters van Bart vertelden aan hun vader dat ze grensoverschrijdend gedrag helemaal weglachen. Maar ze vinden het wel heel erg ongemakkelijk en willen er niet over praten.

“Voor die interviews hadden wij zelfs een productiehuis gevonden, er waren zelfs gesprekken om ze uit te zenden. Maar toen kwam dus de documentaire en werd alles weer opgerakeld. Weer moet ik me gaan zitten verdedigen.”

Bio van Bart De Pauw

Meer Over:

Bart De Pauw