.
Bart De Pauw
dinsdag 23 april 2024

Bart De Pauw: “Laat het a.u.b voorbij zijn”

Hij is het beu

Toen Bart De Pauw aanschoof aan tafel bij Gert Verhulst in ‘De Tafel Van Gert’ waren de verwachtingen in heel Vlaanderen hoog gespannen. Op die verschijning op televisie is er heel wat reactie gekomen.

“Ik heb geen reactie gekregen van de vrouwen, wel van mensen die het goed vonden dat ik mijn verhaal deed. Sommigen van hen: mensen uit het verleden, die ik al zeven jaar niet meer gehoord had. 'Goed dat je het gedaan hebt', zeiden ze.”

Toch had Bart het niet eerder willen doen, zo’n interview. Hij had tijd nodig om alles op scherp te zetten. Hij moest luitering vinden.

“Ik heb gewoon heel lang zitten hopen: laat het a.u.b. voorbij zijn. Ik pak mijn straf, ik aanvaard ze en echt, ik zou dat gedaan hebben. Maar toen kwam kort na het proces de documentaire van Tess Uytterhoeven. En onlangs op Canvas: wéér. 'Moet dat nu echt?', vroeg ik aan Frederik Delaplace. 'Maken we dan in de plaats niet beter iets over grensoverschrijdend gedrag?' Ik was daar trouwens al mee bezig. Ik ging gesprekken hebben met vrouwen, om zo het maatschappelijk debat aan te zwengelen.”

Bio van Bart De Pauw en Gert Verhulst