.
Bart De Pauw
woensdag 19 oktober 2022

Bart De Pauw loopt miljoenen mis

​​​​​​​En wat nu?

Het verhaal van Bart De Pauw lijkt nog lang niet uitverteld. Nadat Bart er tijdens een andere rechtszaak goed vanaf kwam, heeft hij dit keer minder geluk gehad. De schadeclaim die hij eiste van de VRT heeft hij niet gekregen en dat is toch een beslissing dat niet meteen iedereen had verwacht.

Bart eiste maar liefst 30 miljoen euro van de VRT. En dat allemaal voor al het geld dat hij door toedoen van de VRT zou hebben misgelopen de voorbije 5 jaar.

Volgens vrederechter Jan Nolf is het allemaal heel eenvoudig te verklaren. “Het burgerlijk vonnis is sterker dan dat van de correctionele. Het gaat zoveel breder. Zo heeft de burgerlijke rechtbank ook rekening gehouden met de klachten van de vrouwen die door de correctionele rechter verworpen werden. Het ging al lang niet meer om wat Bart De Pauw al dan niet verkeerd heeft gedaan, maar of de VRT juist heeft gehandeld”, klinkt het in Dag Allemaal.

En dat vonnis liegt er nu niet om: de VRT heeft wel degelijke correct gehandeld en Bart is zijn realiteitsbesef gewoon kwijt.

“Volgens mij was de burgerlijke procedure blufpoker om te gebruiken in de strafrechtelijke procedure. Door zich te profileren als slachtoffer dat veel geld had verloren, hanteerde hij een calimerostrategie. Maar hij krijgt nu pagina na pagina ongelijk.”

Bio van Bart De Pauw

Meer Over:

Bart De Pauw