.
News Image

Bart De Pauw zit al enkele jaren zonder werk

Dat heeft een stevige impact

In september staat ‘het proces van 12 miljoen’ waarschijnlijk volop in de belangstelling. De zaak rond Bart De Pauw en de VRT zal worden uitgevochten in de rechtbank en het is nog maar te zien wie die zaak zal winnen.

Wie daar ook vooral centraal zal staan is VRT-CEO Paul Lembrechts. In de eerste dagen nadat het schandaal bekend werd rond Bart De Pauw trad hij geregeld op de voorgrond in duidingsprogramma’s van de publieke omroep.

Dat Bart meteen door de VRT werd ontslagen op basis van getuigenissen van actrices Liesa Naert en Maaike Cafmeyer, dat heeft De Pauw nooit goed kunnen vertrokken. Zeker niet nadat hij werd vrijgesproken na de aantijgingen van Cafmeyer, zegt Dag Allemaal.

Er staat heel wat op het spel voor zowel de VRT als Bart De Pauw. Sinds de veroordeling is er niemand die nog wil samenwerken met Bart en ook VTM en SBS bevestigden al dat daar ook geen plannen voor zijn.

Het werd ook snel duidelijk dat er geen nieuw seizoen meer zo gemaakt worden van ‘Tweede tot de zesde macht’, een programma dat heel lang door Bart werd gepresenteerd. En dat is meteen de laatste opdracht die productiehuis ‘Koeken Troef’ in het water zag vallen. “Onze agenda is leeg, de gebeurtenissen van de afgelopen maanden en jaren hebben een grote impact op ons bedrijf”, bekent Ines De Vos, leider van het bedrijf en vrouw van Bart.

Bio van Bart De Pauw

Meer Over:

Bart De Pauw