.
Bart Herman
vrijdag 29 maart 2024

Bart Herman: “De aangerichte schade is onomkeerbaar”

Hij ging onder het mes

Toen Bart Herman aan zijn vrouw vertelde dat hij regelmatig een druk voelde op zijn borst, stuurde zijn partner Liesbeth hem meteen naar de huisarts. En maar goed ook. Wekenlang had Bart het voor zijn vrouw verzwegen, maar nu kon hij er niet meer onderuit.

“Eens bij de huisarts drong de ernst van de situatie door. Al na enkele minuten zei de dokter: 'Ik stuur u onmiddellijk door naar een cardioloog.' 'Meneer', zei die, 'ik zal het u maar meteen zeggen: dit ziet er niet goed uit, we gaan u moeten opereren”, blikt Herman terug in Dag Allemaal.

De kransslagaders van de zanger zaten verstopt en eentje zelfs voor 90%. Dat is volgens de dokters een resultaat van zijn leven als kettingroker.

“Ik ben intussen al twintig jaar gestopt, maar de aangerichte schade aan de aderen is onomkeerbaar, blijkbaar. Zonder Liesbeth was ik nooit geopereerd en liep ik nu wellicht nog te sukkelen of was ik gestorven aan een hartinfarct. Het is trouwens niet de eerste keer dat ze mijn leven heeft gered. Want zelf luister ik heel slecht naar de signalen die mijn lichaam geeft. Of ik denk dat het allemaal wel over zal gaan met een Dafalganneke.”

Bio van Bart Herman

Meer Over:

Bart Herman