.
Bart Herman
dinsdag 26 maart 2024

Bart Herman: “Het ging van kwaad naar erger”

Het ging niet goed met de zanger

Bart Herman is volop aan het revalideren na een openhartoperatie. Hij voelde al een tijdje een druk op zijn borst, maar dacht dat het wel zou overgaan. Het was zijn partner Liesbeth die hem toch richting de dokter stuurde.

“Drie keer per week krijg ik cardiale revalidatie in het Sint-Mariaziekenhuis in Halle. Met vijf andere hartpatiënten doe ik er oefeningen. Ondertussen worden al onze gegevens gemonitord. Die kinesitherapeuten leven voor hun job, daar ben ik hen zeer dankbaar voor. Ook het team van het UZ in Jette dat mijn openhartoperatie heeft uitgevoerd. Ze hebben me behandeld alsof hun eigen voortbestaan ervan afhing. Meer zelfs, ik ben daar als een hoopje ellende opgenomen, maar vandaag voel ik me beter dan vijf jaar geleden. Mijn bloed stroomt weer zoals het hoort en dat voel ik aan álles”, klinkt het in Dag Allemaal.

De zanger voelde al een tijdje dat hij fysiek erg achteruitging, maar dat was volgens hem gewoon te wijten aan zijn leeftijd en zijn vroegere levensstijl met veel sigaretten en alcohol.

“Maar het ging van kwaad naar erger, na enkele honderden meters stappen kreeg ik pijn op mijn borstkas. Ik herkende dat niet als een signaal van hartproblemen, dus ik piepte er thuis niet over. Eigenlijk dacht ik dat het naweeën waren van mijn zware coronabesmetting en dat die pijn van mijn longen kwam. Maar toen ik ook in bed die druk begon te voelen, heb ik het aan Liesbeth verteld. 'Nu naar de huisarts!', zei ze streng.”

Bio van Bart Herman

Meer Over:

Bart Herman