.
Bart Herman
dinsdag 15 november 2022

Bart Herman: “Het interesseert me allemaal niet”

Hij kent er weinig van

Terwijl heel wat mensen met de handen in het haar zitten en financiële zorgen hebben, lijkt dat voor Bart Herman behoorlijk mee te vallen. Al was het voor hem een hele klus om op de hoogte te zijn van de financiële kant van het leven.

“Thuis werd er nooit over geld gepraat. Ik heb met scha en schande moeten leren hoe je financiële beslissingen neemt. Vroeger dacht ik dat ik goed bezig was, zolang er geld uit de muur kwam. Inmiddels besef ik dat als zelfstandige het leeuwendeel nog moet terugvloeien naar vadertje staat”, zucht Bart in Het Laatste Nieuws.

Je zal Bart dus niet horen vertellen dat hij heeft geïnvesteerd in bitcoins of beleggingen. Want daar heeft hij weinig verstand van.

“Het interesseert me ook nul komma nul. Een deel van mijn reserves staat op een spaarboekje, de rest zit in vastgoed. Doordat ik mijn appartement verhuur, heb ik maandelijks inkomsten zonder dat ik er iets voor moet doen. Tenslotte koop je met geld een stukje vrijheid.”

Maar toch zijn er een aantal guilty pleasures waar hij met plezier in investeert. “Ik heb een dikke boon voor lederen jassen en cowboyboots. Maar ook akoestische gitaren. Zo’n instrument gaat een leven lang mee, maar toch koop ik om de zoveel jaar een nieuw.”

Bio van Bart Herman

Meer Over:

Bart Herman