.
Bart Herman
woensdag 2 maart 2022

Bart Herman: “Het is dankzij hen dat ik in het Nederlands zing”

Bart Herman koos voor een leven als zanger.

Bart Herman is één van onze populairste Nederlandstalige zangeres. ‘Ik ga dood aan jou’, wordt door vele artiesten telkens opnieuw gecoverd en ook andere nummers zijn bijzonder populair. Dat Bart in het Nederlands zingt, heeft hij allemaal te danken aan één programma. “Het was omdat VTM begon en met een eigen muziekprogramma op de proppen kwam, dat mijn platenfirma me aanspoorde om in het Nederlands te zingen”, zegt Bart in Primo.

Het is dus dankzij ‘Tien Om Te Zien' dat Bart zijn carrière heeft verder gezet met Nederlandstalige nummers. Zijn goede vriend Wim De Craene is nog mee proberen op de kar te springen, maar zonder succes. “Het was niks voor hem. ‘Enkel in een broekje’, een liedje uit de zomer van 1990, was een soort knieval. Bij de toenmalige BRT was Wim jarenlang een vaste waarde geweest, maar bij VTM niet terwijl daar in het begin zelfs de zingende bakker uit het dorp aan bod kwam. Zo dacht Wim er toch over en dat vond hij niet kunnen.

Dat hij het toch probeerde, snapt Bart volledig. “Je moet elke kans grijpen om je liedjes aan de mensen te laten horen. Dat heb ik zelf ook gedaan. Na ‘Ik ga dood aan jou’ heb ik gelukkig nog een andere kant van mezelf kunnen laten zien. Wim heeft die kans helaas nooit gekregen.”

Bio van Bart Herman en Wim De Craene