.
Bart Herman
zondag 9 oktober 2022

Bart Herman: “Ik had niet het gevoel dat ik verslaafd was”

Zijn partner was niet akkoord

Jarenlang was Bart Herman behoorlijk verslaafd aan alcohol. Alles wat hij dronk was alcoholisch en dat was ook één van de oorzaken van de mondkanker die hij enkele jaren geleden kreeg.

Bart stopte vrijwel meteen met drinken en gooide zijn leven over een andere boeg. Maar er was nog een belangrijke reden waarom Bart stopte met drinken en dat was zijn relatie met Liesbeth.

“Liesbeth heeft me nog zien drinken. Maar ik kan wel zeggen dat als ik was blijven drinken, de relatie niet was blijven duren. Pas op, zij liet mij vrij, hoor. Maar vier pinten na elkaar drinken, zij vond dat ondenkbaar”, reageert Bart in Dag Allemaal.

En dus besloot Bart om er helemaal mee op te houden. “Ik belde een vriend op – collega zanger Edje Ska – en die zei me: ‘Ik ben van de ene dag op de andere gestopt. Gij kunt dat ook’. En dat heb ik gedaan. Puur op karakter. Sindsdien heb ik nooit meer gedronken.”

En ook Liesbeth was blij met de beslissing van haar partner. Zij zag Bart veranderen naar een totaal andere mens, maar dan wel in de positieve zin. “Het is een mist die opklaart, dat is de beste manier om het te omschrijven. Ik was een gewoontedrinker, maar had niet het gevoel dat ik verslaafd was. Terwijl dat wel zo was.”

Bio van Bart Herman en Edje Ska

Meer Over:

Bart Herman Edje Ska