.
Bart Herman
zaterdag 21 oktober 2023

Bart Herman: “Ik heb gewoon doorgezet”

Hij is er trots op

‘Ik Ga Dood Aan Jou’, het nummer van Bart Herman bestaat dit jaar dertig jaar. Dat is een grote mijlpaal voor het nummer en voor de zanger. Hij bracht het nummer voor het eerst tijdens de preselectie van het Songfestival.

“Ik won niet, maar dat vond ik uiteindelijk niet zo erg, achteraf bekeken. Het is een vreemd fenomeen. Als je wint en je gaat naar het Songfestival, dan kan het twee kanten uit: ofwel doe je het ginder goed en ben je vertrokken. Ofwel doe je het slecht, en is het hier ook meteen gedaan. Dan word je compleet vergeten. Maar ik ging dus nét niet. En de Vlaming houdt meestal van de underdog. Na die preselecties is de boel ontploft en werd 'Ik Ga Dood Aan Jou' het lievelingsliedje van heel Vlaanderen”, glundert Bart in Primo.

Dat een nummer zo lang overeind blijft staan, is behoorlijk uniek. Het nummer werd geen one-hit-wonder in tegenstelling tot vele andere nummers. Al heeft Bart daar ook een verklaring voor.

“Daar zijn verschillende redenen voor. Het duurt maar drie minuten en het is een zeer mooi gecomponeerd liedje. Met een mooie melodie en akkoordenschema. Het is simpel maar zit subtiel in elkaar. En de tekst, van Johan Boonen, is gewoonweg subliem. Veel mensen raadden mij toen af om het liedje te zingen, want die 'dood' vonden ze negatief. Maar ik heb toch doorgezet.”

Bio van Bart Herman

Meer Over:

Bart Herman