.
Bart Herman
zaterdag 15 oktober 2022

Bart Herman: “Ongelooflijk hoeveel dat wordt gedaan”

Hij raakte verslaafd aan alcohol

Jarenlang was Bart Herman verslaafd aan alcohol. Hij kon niet meer zonder en overal waar hij kwam werd er rijkelijk met alcohol gegoten. Tot Bart besloot om er van de ene dag op de andere volledig mee te stoppen.

“Drinken zit zo in onze cultuur. Ongelooflijk hoeveel er overal gedronken wordt. Als er iets gevierd moet worden, wat doen we? Drinken! Zuipen! Volgens mij is de helft van de Vlamingen alcoholieker. Velen drinken bijna elke dag alcohol”, doet hij als straffe uitspraak in Dag Allemaal.

Maar het afzweren van de alcohol heeft bij Bart wel voor een ommekeer in zijn leven gezorgd. Maar nooit kreeg de zanger een opmerking over de hoeveelheid die hij drink.

“Maar toen ik gestopt was, wel. Toen zeiden mensen vaker dat ik er goed uitzag. Mijn gezicht kreeg een andere kleur en ik was ook rustiger in de omgang met de mensen. Ik praatte anders. Ik voelde me als herboren.”

Al was het ook niet gemakkelijk. Zo twijfelde Bart heel lang of hij nog wel liedjes zou kunnen schrijven. “Maar het omgekeerde is waar: ik heb nu veel meer inspiratie. Ik schrijf betere nummers, ik werk sneller en ik geniet meer van het leven.”

Bio van Bart Herman

Meer Over:

Bart Herman