.
Bart Herman
maandag 1 april 2024

Bart Herman: “Ze hebben mijn carrosserie serieus beschadigd”

Maar het moest wel

Bart Herman heeft de voorbije jaren veel gezondheidsproblemen gekend. Twee jaar geleden kreeg hij plots verlammingsverschijnselen omdat zijn halsslagader verstopt zat, hij kreeg ook corona en een tijdje geleden voelde hij een druk op zijn borst.

Ondertussen heeft Bart drie overbruggingen gekregen en voelt hij zich beter dan ooit. Maar daarvoor heeft hij eerst wel serieus moeten afzien.

“Om mijn motor te kunnen herstellen, hebben ze mijn carrosserie serieus moeten beschadigen. Ze hebben mijn borstkas opengelegd om aan mijn hart te kunnen. Daarvoor moesten ze ook vliezen, zenuwen en ribben doorsnijden. Toen ik van de intensieve naar mijn kamer verhuisde, begon ik mijn beperkingen te voelen. Rechtop zitten was onmogelijk, me omdraaien was al helemaal uit den boze. Ik kreeg wel pijnstillers, maar het voelde alsof ze een metalen plaat op mijn lichaam hadden geschroefd en werkelijk elke vierkante centimeter deed pijn”, blikt hij terug in Dag Allemaal.

Slapen werd bijna onmogelijk en daardoor kreeg hij het ook mentaal nog eens een keertje moeilijk. Een week na de ingreep mocht hij naar huis, maar het zou nog 1,5 maand duren voordat hij echt een beetje kon doorslapen.

“Ik voelde me zo'n sukkelaar. Die machteloosheid was om gek van te worden. Ik kon niets plannen of naar iets uitkijken. De enige gedachte die ik onophoudelijk had, was: laat die vreselijke pijn alstublieft stoppen. En maar pijnstillers slikken. Ik heb echt afgezien. Door zo uitgeput te zijn, verloor ik ook nog eens mijn stem.'”

Bio van Bart Herman

Meer Over:

Bart Herman