.
Bart Kaëll
zondag 28 mei 2023

Bart Kaëll: “Hij is nog tien keer erger”

Hij gaat voor niet minder dan perfectie

Jan Leyers heeft de voorbije jaren al heel wat nummers geschreven voor verschillende artiesten. Dat zijn meestal heel fijne en vlotte samenwerkingen. Maar soms kunnen hij en de zanger(es) al eens van mening verschillen.

Ik had ooit een zangeres in de studio en ik zei: ‘Aan het eind van het refrein zat je een beetje te hoog.’ ‘Ik zat helemaal niet té hoog’, kreeg ik als antwoord. Nou, nog een prettig leven verder, denk ik dan”, vertelt Jan in Dag Allemaal.

Gelukkig heeft Bart Kaëll daar geen problemen mee gehad tijdens zijn samenwerking met Jan. Jan heeft Barts nummer zelfs veel beter gemaakt dan het eerst was.

“Ik had het eerst door iemand anders laten producen. Het nummer was helemaal af toen ik het, gelukkig als een klein kind, aan Jan liet horen. Daarna viel een stilte en uiteindelijk zei hij: ‘Er zit meer in.’ En we zijn helemaal opnieuw begonnen.”

Bart vond het niet erg om opnieuw te beginnen Hij vindt het net mooi dat hij nog altijd veel kan bijleren. “Jan is ook niet rap tevreden. Ik dacht dat ik perfectionistisch was, maar hij is nog tien keer erger.”