.
Bart Peeters en Gloria Monserez
donderdag 22 februari 2024

Bart Peeters: “Geurtechnisch was dat niet je van het”

Maar het leverde goede televisie op

Tijdens het opnemen van ‘De Droomfabriek 1.0’ is er wel al eens het een en ander misgelopen. Er is een gebeurtenis dat Bart Peeters zich nog altijd levendig herinnert en dat is het voorval met de olifant.

“Enkele kinderen droomden ervan om eens een olifant te wassen, dus hadden we zo'n beest - een brave jongen - in de studio uitgenodigd. Allemaal goed en wel, tot de olifant geacht werd richting uitgang te moven. Dat weigerde hij. En zo'n beest in z'n gat prikken, dat doe je niet, hè. Dus bleef-ie staan. Het moment suprême kwam er toen de olifant besloot om maar eens de studio onder te schijten. Geurtechnisch gezien niet je van het, maar wél goeie tv”, schatert Bart het uit in Humo.

Bart heeft naar aanleiding van de nieuwe reeks van ‘De Droomfabriek’ de oude reeks opnieuw herbekeken. En daarbij zijn hem toch een aantal dingen opgevallen.

“Dat we in de jaren 90 nog nooit van het begrip 'woke' hadden gehoord. Er waren een heel aantal kindjes die met elkaar wilden trouwen. Heel schattig, maar dat waren wel allemaal nette jongens-meisjeskoppeltjes. Zo was dat. Of nee, zo was dat niet. Maar dat was de weerspiegeling van de maatschappij die je toen op televisie te zien kreeg.”

Bio van Bart Peeters en Gloria Monserez