.
Bart Peeters
dinsdag 25 juli 2023

Bart Peeters: “Ik ben zot”

Een coureur zonder vervaldatum

Bij een interview met Bart Peeters weet iedereen meteen: hoe zotter hoe liever. “Ik ben zot”, zegt hij dan ook van zichzelf.

Hij fietst het liefst met een gewone fiets, zonder uniform, dunne banden of een helm omdat hij vindt dat het fietsen daarvoor gemaakt is. “De eerste Ronde van Frankrijk werd ook op een houten fiets gereden. Als het gaat over sportiviteit, vind ik alles wat je sneller doet rijden eigenlijk gevaarlijk en stom”, aldus Bart Peeters in De Morgen.

“Ik heb een tijd in Boechout meegereden met een wielerploegje met van die speciale truitjes en fietsen en energiedrankjes, en ik reed mee met mijn gewone fiets. Een geweldig zicht”, vertelt Bart zelf.

Volgens hem was dat een wielerclub voor astmalijders. Hilarisch maar volgens Bart toch beter dan zwemmen want dat heeft volgens hem iets neurotisch.

“In een zwembad, zo heen en weer, daar zie ik weinig heil in, dat begrijp ik niet. Dan zie ik liever mensen hun raket kapotslaan op Wimbledon, zoals Djokovic: dat begrijp ik wel”, bekent Bart aan De Morgen.

Bio van Bart Peeters

Meer Over:

Bart Peeters