.
Bart Peeters
zondag 14 april 2024

Bart Peeters: “Ik denk alleen aan wat beter kan”

Ook al vond hij het fantastisch

Hoewel Bart Peeters al heel wat podium en camera-ervaring heeft, is het voor hem nog altijd moeilijk om recht in de camera te kijken. Ook tijdens fotoshoots vindt hij het moeilijk om oogcontact te maken met de lens.

“Voor mijn concerten in de Lotto Arena binnenkort had ik de grote Johan Jacobs, de Humo-fotograaf, gevraagd om foto's te maken. Hij stelde er een aantal voor, maar mijn management koos een andere. Daar wás iets mee, ik dacht eerst dat hij gefotoshopt was. Maar nee, het was gewoon een extraverte pose. Dat klopte voor geen meter. Dat was ik niet. We hebben toen een foto genomen waarop ik van de lens wegkijk, en die zat wel goed”, zegt Bart in Humo.

Een concert voor duizend mensen of een persoonlijk gesprek onder twee mensen, een introvert persoon weet wat te kiezen. Maar laat een optreden in de Lotto Arena nu net het moment zijn waarop de introverte Bart het publiek wel in de ogen wil kijken.

“Onlangs was Ella Leyers op een concert. Na afloop zei ze dat het keigoed was, en ook: 'Oei, Bart, wat ik nu zeg, ervaar jij als pijn, hè?' Ze was me aan het plagen, maar het klopt wel. Tijdens concerten kan ik in de zevende hemel raken - overigens een fijne plek om te frequenteren - maar na een concert denk ik alleen maar aan wat de volgende keer beter kan. Ik vind mezelf positief in het leven staan, ik ben geen binnenvetter en evenmin een eeuwige twijfelaar. Maar gek van glorie worden, dat overkomt me eigenlijk nooit.”

Bio van Bart Peeters

Meer Over:

Bart Peeters