.
Bart Peeters en Gloria Monserez
dinsdag 6 februari 2024

Bart Peeters: “Ik wilde haar een uitgestoken oog besparen”

Ze mocht niet kijken

Op 3 februari gaat ‘De Droomfabriek’ terug van start. Het programma is terug van heel lang weggeweest en de verwachtingen zijn hooggespannen. Zal het programma nog net zo populair zijn als vroeger, of valt het toch tegen?

Naast Bart Peeters verschijnt ook Gloria Monserez. Zij heeft heel weinig met ‘De Droomfabriek’ want ze werd geboren in 2001. ‘De Droomfabriek’ hield ermee op, 2 jaar voor Gloria werd geboren.

“Ik heb aan Bart gevraagd of ik niet beter eens naar de oude afleveringen zou kijken, maar hij antwoordde dat het beter was van niet”, lacht Gloria in Humo.

“Ik wilde haar een uitgestoken oog besparen: met de schouderpunten van die jaren 90-kostuums is het altijd opletten geblazen. Ik was wellicht zeer hip, want zo gaat het in de mode: alles komt terug”, reageert Bart op Gloria.

Toch willen Bart en Gloria duidelijk zijn: de nieuwe ‘Droomfabriek’ wordt geen klakkeloze remake van hoe het ooit is geweest. “Deze incarnatie van 'De Droomfabriek' is ontstaan door louter toeval. De VRT had me verzocht om bij een productiehuis aan te kloppen met het oog op een toekomstig tv-programma − we wisten nog niet wat het zou worden − waarop ik naar De chinezen stapte. Ik vertelde hun: 'Na al die jaren een rugzak met de grootste tv-decors te hebben getorst, wil ik ook weleens gesprekken voeren met een boer of een leeuwentemmer.'”

Bio van Bart Peeters en Gloria Monserez