.
Bart Peeters
vrijdag 4 augustus 2023

Bart Peeters last van hyperacusis

Na tinnitus nu dit…

Door zijn levensstijl volledig om te gooien, raakte Bart Peeters eindelijk van zijn tinnitus af. “Niet meer in de snake pit (vlak voor het podium) van Metallica gaan staan, bijvoorbeeld”, aldus Bart Peeters in De Morgen.

Maar die tinnitus heeft zich algauw omgezet in hyperacusis: een overgevoeligheid voor geluid. Muzikanten hebben maar twee mogelijkheden: doof worden of geluidsgevoelig worden.

“De wat speciale en smaakvolle instrumenten die in ons groepje zitten, zijn daar het gevolg van: als wij bij ons in de woonkamer repeteren is mijn stem nog altijd het luidste instrument”, bekent Bart Peeters aan De Morgen.

“Wij zijn dus eigenlijk buskers. Die oorproblemen hebben er wel toe geleid dat ik ben moeten stoppen met de Clement Peerens Explosition, maar ook het feit dat ik toen al tegen Hugo Matthysen bezig was dat hij moest oppassen met al dat lawijt”, geeft Bart toe.

Gelukkig tast dit alles zijn muzikaliteit niet aan en blijft hij nog even zot als altijd op het podium staan en de mensen entertainen.

Bio van Bart Peeters

Meer Over:

Bart Peeters