.
Bart Peeters
zaterdag 28 mei 2022

Bart Peeters: “We waren plots niet meer onoverwinnelijk”

Ze verloren hun derde kindje

Aan het begin van hun relatie voelden Bart Peeters en Anneke zich onoverwinnelijk. Ze genoten van elkaar, zijn succes en enkele jaren later ook van hun twee kinderen. Toen hun derde kindje eind jaren 90 dood werd geboren, raakten ze dat onoverwinnelijke gevoel helemaal kwijt.

“Niet levensvatbaar’, heette dat. Het had de erfelijke ziekte mucoviscidose, waarvan zowel Anneke als ik drager zijn van het muco-gen. We schrokken vreselijk want de zwangerschap was normaal verloren. Maar wat daarna volgde was een zware periode. Zeker toen ook nog eens kort daarna Robert Mosuse stierf aan een hersentumor”, vertelt Bart in Dag Allemaal.

Even heerste er de twijfel of Bart en Anneke nog voor een vierde kindje zouden gaan en die beslissing was niet eenvoudig om te maken. “De geboorte van onze Pablo, acht jaar na Winnie, heeft geholpen om alles te verwerken.”

En nu heeft Bart al een volgend plan klaar: het krijgen van kleinkinderen. “Eens Winnie en Jasper binnenkort getrouwd zijn, denk ik dat daar een mogelijkheid is. Ik ben 62, Anneke 61, we hebben er de leeftijd voor.”

Bio van Bart Peeters

Meer Over:

Bart Peeters