.
Bart Schols
zaterdag 16 september 2023

Bart Schols: “Mensen zijn vaak bang”

Maar dat is niet nodig

Het waren moeilijke tijden voor presentator Bart Schols. Hij moest een tijdje geleden afscheid nemen van zijn pleegvader Georges Janssens. Hij was niet zijn officiële vader, maar is altijd een beetje Barts derde ouder geweest.

“Hij was de eerste echte, aan wie ik alles in mijn huidige bestaan te danken heb”, begint Bart in Tv Familie en op zijn sociale media. “De mooie herinneringen zijn talrijk, de beelden ervan zullen we gebruiken om het gat op te vullen dat in ons lijf is geslagen. Met een dankbaarheid die op een dag alle tristesse zal overstijgen.”

Toen Bart dertien was, stapte zijn biologische moeder uit het leven. Daardoor kwam hij bij zijn pleegouders terecht die hem in 2007 officieel adopteerden.

“Mijn mama was verslaafd aan Lexotan, een kalmeringsmiddel dat ze combineerde met drank. Ze kwam vaak helemaal van de planeet bij mijn pleegouders aan en kon dan nog amper praten.”

Bart ging in therapie en dat heeft hem erg veel geholpen. Maar de stap naar hulp is ook nog steeds erg groot. “Dat begrijp ik, mensen zijn vaak bang. Maar moedig is niet hij die niet bang is, maar hij die zijn angsten weet te overwinnen.”

Bio van Bart Schols

Meer Over:

Bart Schols