.
News Image

Bart Van den Bossche niet dood

Chris Van Tongelen blijft in Familie, Marie-Rose ook?


De moordende plannen van June en Stan, de onrustwekkende verdwijning van Cédric, de steeds brozer wordende relatie van Mathias en Marie-Rose, het dreigende gevaar van FreEco… kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een spannende, emotionele en verrassende seizoensfinale van Familie. Het 24ste seizoen werd vrijdagavond afgesloten met een extra lange aflevering waarin de Van den Bossches en co voor hete vuren kwamen te staan. We zagen één van de allermooiste seizoensfinales ooit met een verrassend slotmoment of zelfs momenten.



Vooral Véronique (Sandrine André) kreeg het hard te verduren in de slotaflevering. Haar moederhart klopte overuren door de onrustwekkende verdwijning van Cédric (Bas Van Weert). Véronique was radeloos en legde al haar hoop in de handen van Faroud (Begir Memeti). Louise (Sarah-Lynn Clerckx) vermoedde dat FreEco meer wist over de verdwijning en probeerde Faroud en zijn team naar hun lokaal te leiden. Tijdens de inval in het pand, hield iedereen gespannen de adem in. Het was een maat voor niets want in het lokaal was niets te vinden. Toch slaagt Faroud erin om Cédric te vinden: hij ligt al enkele dagen in het ziekenhuis met een alcoholtoxicatie. De toestand van Cédric is op z'n minst gezegd zorgwekkend. In het ziekenhuis kreeg Véronique telefoon van Leen. De dokteres had de resultaten van het bloedonderzoek en Véronique blijkt zwanger te zijn, daar is geen twijfel over. Maar van wie is Véronique dan zwanger? Van Benny?



Ook Marie-Rose (Martine Jonckheere) lijdt onder de onzekerheid. Zij acht Trudy (Silvia Claes) verantwoordelijk voor het gedrag van Louise en de verdwijning van Cédric. Een hevige uithaal tussen de dames in de Foodbar blijft niet zonder gevolgen. De relatie met Mathias (Peter Bulckaen) – die al een tijd barsten vertoont – komt zwaar onder druk te staan. Marie-Rose drijft haar echtgenoot recht in de armen van Trudy en dat mag je echt letterlijk nemen. Marie-Rose gaat langs met Trudy om één en ander uit te praten. Wat zij niet weet is dat Mathias zich boven in één van de kamer verschuilt. Marie-Rose keert even later terug naar het huis omdat ze haar gsm daar vergeten is. Louise geeft haar sleutel mee zodat Marie-Rose binnen kan mocht Trudy niet thuis zijn. Dat is ze echter wel, alleen heeft Trudy niet echt de tijd om de deur open te doen. Zij en Mathias zijn aan het vrijen en zitten naakt in de woonkamer van elkaar te genieten. Op dat moment komt Marie-Rose binnen. Zij staat oog in oog met Trudy en Mathias. Oeps...



Terwijl Marie-Rose (Martine Jonckheere) samen met haar dochter Véronique in spanning afwacht, beseft ze niet dat ook haar zoon Peter (Gunther Levi) groot gevaar loopt. Het plan dat zijn ex-vrouw June (Katrien De Becker) en haar compagnon Stan (Kristof Verhassel) al enkele weken voorbereiden, wordt in de seizoensfinale in uitvoering gebracht. Tijdens zijn presentatie voor de ondertekening van het fairtrade charter dreigt Peter recht in de val van zijn rivalen te lopen. Stan probeert Peter voorgoed te liquideren met een nauwkeurig voorbereide CO-vergiftiging. Maar op het einde van de uitzending haalt hij Peter uit de badkamer en sleept hem naar een andere kamer. Stan twijfelt wat hij met Peter moet doen. Kiest hij voor het leven van Peter of voor June?



Tijdens de laatste seconden van de seizoensfinale hadden de makers van Familie nog iets in petto. We kregen een strand te zien, nadien voeten en benen van een man gevolgd door een frontaal beeld van Bart Van den Bossche. Bart kwam een tijdje geleden om het leven in een ongeval. Op een hele hoop vragen kwam echter nooit een goed antwoord. Zo zagen we nooit het dode lichaam van Bart. En wat had Griet te maken met zijn dood? Bart Van den Bossche – een rol voor Chris Van Tongelen – knalde op vrijdag 29 mei op weg naar een congres met zijn wagen tegen een boom en slaagde er niet in om uit het brandende wrak te ontsnappen. Hij overleed ter plaatse. En die dood (nu ja...) zindert inderdaad na want Bart blijkt helemaal niet dood te zijn. Hebben de makers van Familie ons dan allemaal in de maling genomen? En wat hebben ze nog meer voor de kijkers in petto? Er werd lange tijd verwacht dat ook Marie-Rose bij de seizoensfinale zou verdwijnen maar dat is dus ook niet het geval. Krijgen we Martine Jonckheere en Chris Van Tongelen dan toch nog te zien in het 25ste seizoen van Familie? Veel mogen we er nog niet over kwijt maar vast staat dat de makers van Familie voor een allesbehalve logisch seizoenseinde gezorgd hebben. Wie vorig jaar goed opgelet heeft, weet mogelijk wat er staat te gebeuren.