zondag 17 januari 2016
Bartel Van Riet gaat koken
Bartel Van Riet ruilt zijn tuin in voor het aanrecht.
In de week van 18 januari krijgt Sofie Dumont mooi volk over de vloer in haar keuken. Je herkent hem aan zijn baard en groene vingers: Bartel Van Riet. In De Keuken van Sofie test chef Sofie Dumont of haar gastkok even goed is in de keuken, als in zijn moestuin.
Starten doen ze op maandag 18/01 met een nostalgisch gerecht: witloofsoep met hespenworst en cêpes, ook gekend als eekhoorntjesboord of porcini. Bartel vertelt over z’n scoutsjaren en “het grote familiespel” bij hem thuis: de afwas doen met zijn broer en zus.
Dinsdag 19/01 is doorgaans de minst favoriete dag van de gastkoks. Daarop gaat Sofie aan de slag met één of meer ingrediënten die haar gasten niet lusten. Bij Bartel is dat warm fruit. Sofie haalt alles uit de kast om hem te overtuigen en samen bereiden ze eendenborst met een warme vinaigrette van mango en ananas. Bartel gaat vlijtig aan de slag en hoe langer ze koken, hoe benieuwder hij is naar het resultaat.
Woensdag 20/01 krijgt Bartel het water al in de mond wanneer hij hoort dat ze de Italiaanse keuken opzoeken. Op het menu: een bistecca met verse rode bietenpasta.
Donderdagavond 21/01 leggen Sofie en Bartel zich toe op verse focaccia. Terwijl Sofie Bartel letterlijk laat kennismaken met de kneepjes van het broodbakken, vertelt hij over zijn droom om ooit een jaar naar Alaska of Canada te trekken.
Vrijdag betekent voor Bartel restjesdag, en dus sluit De Keuken van Sofie de week af met een eenvoudige, maar overheerlijke pasta pizza met studentenhaver.
OP HET MENU
Op maandag 18/01: witloofsoep met hespenworst en cêpes
Op dinsdag 19/01: zoete aardappel met eendenborst en warme mango-ananasvinaigrette
Op woensdag 20/01: bistecca op z'n Italiaans
Op donderdag 21/01: focaccia met mosterd-dragonolie en bresaola
Op vrijdag 22/01: pasta pizza en studentenhaver
Starten doen ze op maandag 18/01 met een nostalgisch gerecht: witloofsoep met hespenworst en cêpes, ook gekend als eekhoorntjesboord of porcini. Bartel vertelt over z’n scoutsjaren en “het grote familiespel” bij hem thuis: de afwas doen met zijn broer en zus.
Dinsdag 19/01 is doorgaans de minst favoriete dag van de gastkoks. Daarop gaat Sofie aan de slag met één of meer ingrediënten die haar gasten niet lusten. Bij Bartel is dat warm fruit. Sofie haalt alles uit de kast om hem te overtuigen en samen bereiden ze eendenborst met een warme vinaigrette van mango en ananas. Bartel gaat vlijtig aan de slag en hoe langer ze koken, hoe benieuwder hij is naar het resultaat.
Woensdag 20/01 krijgt Bartel het water al in de mond wanneer hij hoort dat ze de Italiaanse keuken opzoeken. Op het menu: een bistecca met verse rode bietenpasta.
Donderdagavond 21/01 leggen Sofie en Bartel zich toe op verse focaccia. Terwijl Sofie Bartel letterlijk laat kennismaken met de kneepjes van het broodbakken, vertelt hij over zijn droom om ooit een jaar naar Alaska of Canada te trekken.
Vrijdag betekent voor Bartel restjesdag, en dus sluit De Keuken van Sofie de week af met een eenvoudige, maar overheerlijke pasta pizza met studentenhaver.
OP HET MENU
Op maandag 18/01: witloofsoep met hespenworst en cêpes
Op dinsdag 19/01: zoete aardappel met eendenborst en warme mango-ananasvinaigrette
Op woensdag 20/01: bistecca op z'n Italiaans
Op donderdag 21/01: focaccia met mosterd-dragonolie en bresaola
Op vrijdag 22/01: pasta pizza en studentenhaver